Roadtrip naar het zuidelijkste plaatsje van Spanje: Tarifa

Roadtrip naar het zuidelijkste plaatsje van Spanje: Tarifa

 

Voorbereiding

Hier moet ik alle degelijke vakantiegangers gelijk teleurstellen. Het schortte tijdens onze eerste Roadtrip aan een voorbereiding überhaupt. We vertrekken die ochtend 6 juli 2010 richting het surf oord Mimizan. De jongens halen mij op van het gemeentehuis waar ik dan net mijn rijbewijs heb opgehaald (2 dagen ervoor afgereden). We zijn in totaal met 3 mannen en 3 vrouwen die het 4 weken met elkaar moeten uithouden tijdens een Roadtrip in een 9-persoonsbusje van Utrecht naar het zuidelijkste puntje van Spanje. Bij deze ons ongecensureerde verslag.
 

Surfen in Mimizan

Surfen

Wie aan Roadtrippen denkt die denkt aan surfen. In ieder geval zo dachten wij.. Na een lange rit met wel de nodige humor (nadat we een lifter vertelde dat ik pas die dag mijn rijbewijs had opgehaald is ze tijdens de pauze op het tankstation spoorloos verdwenen) kwamen we aan in Mimizan. Mimizan is een ideale surf-spot voor de beginnende surfer. Later die week zijn we doorgereden naar Biarritz om vervolgend via Zarautz naar Bilbao te rijden. Deze eerste week bestond uit ’s ochtends vroeg opstaan om te surfen en ’s middags stevig te lunchen om daarna nog een paar golven te pakken of al een biertje open te trekken en te genieten van het zonnetje.
 

Stierenrennen Pamplona

Na een geweldige laatste avond op onze camping zijn we de volgende ochtend vroeg doorgereden naar Pamplona. Daar zouden we meedoen met het traditionele stierenrennen tijdens het San Fermin feest. De dag ervoor hadden we onze witte broeken en rode sjaaltjes al ingeslagen dus we verschenen in stijl aan de start. Het stierenrennen begint rond een uurtje of 7 ’s ochtends. Vele dronken Engelse toeristen echter, hadden een nachtje doorgetrokken en stonden al lang klaar. Het rennen zelf is een absolute adrenaline kick, maar niet iets wat ik snel nog een keer zou doen. Tip: Probeer niet te vroeg een hek op te klimmen, want de politie duwt je gewoon terug de straat op !
 

Stierenrennen in Pamplona

 

Tarifa

Spaanse binnenlanden

Via de Spaanse binnenlanden hebben we Madrid en Sevilla aangedaan. Deze route is zoals Roadtrippen is bedoeld. Lege wegen en verlaten droge velden zo ver als je kunt kijken. In Madrid hebben we een stierengevecht gezien wat toch wel een spectaculaire ervaring bleek te zijn.

Marokko

We hebben Tarifa inmiddels bereikt, waar we het busje hebben laten staan en de oversteek naar Marokko hebben gemaakt om een paar dagen in Tanger te verblijven. Marokko is een prachtig land en we hebben daar ook hele mooie dingen gezien, maar totaal uitgeput van de af en toe opdringerige verkopers waren we stiekem toch een beetje blij om weer ‘thuis te komen’ in Spanje.
 

Gibraltar

Over dit stukje Engeland hadden we ons toevallig wel een beetje ingelezen. Goed voorbereid zijn we met 2 trossen bananen de ‘apen berg’ opgereden. Dit heeft uiteindelijk voor een goedkoop middagje plezier gezorgd. Nadat we laatste apen zelf uit onze bus moesten jagen vonden we het weer welletjes. Hierna zijn we doorgereden naar Malaga.
 

Badplaatsen hoppen

Na Malaga hebben we Benidorm bezocht (en ja hier lopen alleen maar oudjes rond) en zijn we via Valencia naar Salou gereden. Dit is een mooie opbouw van cultuur naar elke avond feesten en uitslapen. Daarnaast mag natuurlijk Barcelona niet ontbreken op je lijstje. De tocht hier naartoe heeft helaas wat langer geduurd dan ingeschat, nadat iemand het geniale plan had om foto’s te maken van ons busje op het strand aan het water. Bij deze: doe het niet of je moet extreem goed getraind zijn in het duwen van busjes..
 
Uiteindelijk heb je het gevoel een paar maanden weg geweest te zijn en weet je niet welk verhaal je als eerste tegen je thuis gebleven vrienden moet vertellen. Zonder veel voor te bereiden uiteindelijk de reis van ons leven gemaakt!

 

Sagrada Familia in Barcelona< terug