Roadtrip door Oost-Europa
Terug naar roadtrips

Vlag Oost-Europa Roadtrip door Oost-Europa

Deze Roadtrip leidt je door Duitsland, Polen, Hongarije, Slowakije, Oostenrijk en Tsjechië en laat je het echte Oost-Europa ervaren. Met steden als Berlijn, Krakau en Bratislava waan je jezelf in de communistische Sovjet-Unie, en geniet je ’s-avonds van de dikste feesten voor een Oost-Europa prijsje. Doordat de gemiddelde prijzen voor uitgaan, eten & drinken, maar ook voor vette activiteiten als schieten op de schietbaan een stuk lager zijn dan prijzen in Nederland, is het allemaal heel prima betaalbaar.

Over deze route

Lengte
3.331 km
Avontuurlijk
Kosten
Cultuur
Natuur
Technoscene in Berlijn

1. Technoscene in Berlijn

Als er iets is waar Berlijn bekend om staat zijn het de bekende techno clubs verspreid over de Duitse hoofdstad. Uitgaan in Berlijn is niet duur en sluitingstijden kennen ze niet. De Berghain of wanneer je niet te lang in de rij wilt staan de Tresor club staan garant voor een avondje untergrount rave plezier.

Tip: Voor betreden van het centrum met de auto is een groene Umweltsticker verplicht.
Geschiedenis in Krakau

2. Geschiedenis in Krakau

Het sprookjesachtige en gezellige Krakau heeft twee gezichten. Het is dè studentenstad van Polen met vele clubs en barretjes die zowel in het weekend als doordeweeks vol staan met feestende studenten. Aan de andere kant is er de 2e wereldoorlog die zijn sporen heeft nagelaten in de stad en haar omgeving, maar ook dat is iets wat deze stad uniek maakt.

Tip: Pak de bus vanaf Krakau naar de oude concentratiekampen Auswitch en Birkenau. De geringe meerprijs bespaart jezelf gedoe met parkeren.
Sziget festival in Boedapest

3. Sziget festival in Boedapest

Het Sziget festival is een van de grootste festivals van Europa met optredens van meer van 1000 bandjes. Elk jaar trekken er duizenden Nederlandse jongeren richting Budapest om te genieten van dit 7-dagendurende feest.

Tip: Buiten Sziget zijn er nog meer dan genoeg andere dingen te beleven in Budapest!
Schieten in Praag

4. Schieten in Praag

Praag wordt door velen gezien als de mooiste stad van Europa. Zowel Praag als Budapest hebben meerdere shooting-ranges waar je tegen een relatief kleine prijs het magazijn van een shot-gun, magnum of AK-47 mag leeg knallen. Wat is er nog beter?! Doorgaans krijg je korting wanneer je met een groep bent.

Tip: Goede en betaalbare aanbieders zijn Prague Tours Direct en Shooting Prague.
Biergarten in München

5. Biergarten in München

Duitser kun je het niet krijgen. Met een literpul bier in je hand zittend aan lange tafels meelallen met de Duitse schlagers en genieten van gezelligheid en het unieke sfeertje dat er heerst. Jong en oud komt er samen in de biergärtens om samen te zijn en te genieten van het (Duitse) leven.

Tip: Hofbräukeller en Paulaner Garten zijn twee goede adresjes.
Racen over de Nürburgring

6. Racen over de Nürburgring

Een jongensdroom die uitkomt: racen op het circuit van de Nürburgring! Elke dag wordt een deel van het circuit opengesteld voor het publiek om met een gehuurde racewagen of eigen auto over het circuits te scheuren.

Tip: Het circuit is het gehele jaar geopend voor publiek, mits er geen races of werkzaamheden zijn.