Roadtrip in Italië
Terug naar roadtrips

Vlag Italië Roadtrip in Italië

In het centrum van de Middellandse Zee ligt het zonnige Italië. Ook wel bekend om zijn keuken, sportwagens, fashion industrie en schitterende steden uit het Romeinse Rijk. Italië heeft het grootste aantal UNESCO-Werelderfgoedobjecten ter wereld en wordt samen met Griekenland ook wel gezien als de geboorteplaats voor de Westerse Cultuur. Deze Roadtrip is de perfecte combo tussen avontuur, cultuur snuiven en vooral het Italiaanse genieten. Lekker eten, pizzaatje, pastaatje, wijntje er bij. Heerlijk!

Over deze route

Lengte
3.519 km
Avontuurlijk
Kosten
Cultuur
Natuur
Tussenstop in Zürich

1. Tussenstop in Zürich

Onderweg naar het zonnige Italië is het Zwitserse Zurich een perfecte tussenstop om de lange autorit op te splitsen. Deze bankiershoofdstad van de wereld grenst aan een van de grootste meren van Zwitserland en men zegt dat wanneer je ooit het feest van de Züricher Street-Parade of de collectie van het Kunsthause hebt gezien je er weer voor altijd naar terug wilt.

Tip: Om deze stad te verkennen leen je één van de gratis fietsen bij het station.
Tapas eten in Milaan

2. Tapas eten in Milaan

Wanneer je mode of design zegt, denk je al snel aan Milaan. Liefhebbers hiervan kunnen terecht in de zogenaamde “Gouden Vierhoek”, waar je winkels van alle topmerken vindt. Maar Milaan heeft meer te bieden! Als je dacht dat je alleen tapas kunt eten in Spanje dan heb je het mis. Wanneer je in een van de vele barretjes staat en aan de bar een aperitivo nuttigt, dan mag je zoveel hapjes van de bar eten als je wilt. Een goedkope oplossing voor een heerlijk diner.

Tip: Peck. Verspreid over drie verdiepingen is dit de grootste en beste delicatessenzaak van Milaan. Hier vind je alles wat je hongerige buikje begeert.
De Toren van Pisa beklimmen

3. De Toren van Pisa beklimmen

De iconische toren van Pisa is een toeristische trekpleister en standaard must-see bestemming op de route van elke Chinese roadtripper. Voor ongeveer 18 euro kun je onder begeleiding van een gids de scheve toren beklimmen en bovenaan genieten van een welverdiend leuk uitzicht. De kathedraal gelegen naast de toren is overigens gratis te bezichtigen.

Tip: Het echte Pisa ontdek je door jezelf buiten het Campo dei Miracoli te begeven.
Church crawl in Rome

4. Church crawl in Rome

Met een geschiedenis welke zich strekt over 2500 jaar heeft Rome zich ontwikkeld als een van de belangrijkste steden van de westerse cultuur. De hoofdstad van Italië huist zoveel prachtige bezienswaardigheden dat je weken bezig zou zijn wil je ze allemaal gezien hebben. Maak van te voren een route met alle top attracties die je wilt bekijken en probeer in zoveel mogelijk kerken een kaarsje op te steken. Succes!

Tip voor een mooi lijstje: Colosseum - Forum Romanum - Trevifontein - Pantheon - Vaticaanstad.
Feesten in Rimini

5. Feesten in Rimini

Dé badplaats van Italië waar duizenden feestgangers bij elkaar komen om in de zomerperiode helemaal uit hun dak te gaan en te chillen aan het geweldig mooie 13 kilometer lange strand. ’s Avonds voor het stappen een paar glaasjes limoncello erin om vervolgens los te gaan op de dikste feesten. Daarnaast zijn steden als Florence en Venetië vanaf hier goed bereikbaar.

Tip: Discotheek Life. Misschien wel de meest populaire club onder de Nederlanders.
Cultuur in Verona

6. Cultuur in Verona

De binnenstad van Verona staat al sinds 2000 op de Wereldefgoedlijst van UNESCO en na Rome heeft Verona de meeste bouwwerken uit de Romeinse tijd. Een mooie stad om nog wat extra cultuur te snuiven dus. Een tripje naar het populaire Gardameer is ook zeker een aanrader! Vergeet ook niet om het beroemde balkon van Julia te bezichtigen.

Tip: In de zomerperiode zijn de meeste campings aan het gardameer helemaal volgeboekt. Het typisch Itiliaanse stadje Verona is een prima alternatief!