Roadtrip in Portugal
Terug naar roadtrips

Vlag Portugal Roadtrip in Portugal

Wil je een garantie op lekker weer in combinatie met een mooie omgeving, aardige mensen en lekker eten & drinken dan is deze Roadtrip naar Portugal een echte aanrader. Het is een eindje rijden, maar met steden als Porto, Lissabon en Madrid op de route is het de uren op de weg absoluut waard. Hoogtepunt is, wat veel ervaren Roadtrippers kunnen beamen, de typisch Portugese stad Porto met zijn gezellige straatjes en portproeverijen.

Over deze route

Lengte
5.258 km
Avontuurlijk
Kosten
Cultuur
Natuur
Studentenavond in Salamanca

1. Studentenavond in Salamanca

Elke zomer trekken duizenden internationale studenten naar deze studentenstad om Spaans te leren en natuurlijk super hard te feesten! Een derde van de inwoners van de stad is inmiddels student en de barretjes en clubs staan daarom ook elke avond vol met internationale studenten en locals uit de buurt. Een geweldige plek om even helemaal los te gaan.

Tip: In de zijstraatjes van Calle Van Dyck vind je een hoop heerlijke en betaalbare tapasbarretjes. 
Port proeven in Porto

2. Port proeven in Porto

Mocht je nog niet genoeg onder de indruk zijn van deze sfeervolle stad dan hebben we nog meer in petto voor je. Aan de overkant van het water aan de zuid oever liggen de beroemde porthuizen en opslagkelders van Porto. Trek hier gerust een hele middag voor uit en ga langs een aantal porthuizen voor een rondleiding en natuurlijk een proeverij terwijl je uitkijkt over de skyline van Porto. Aanrader!

Tip: Een free walking tour langs alle verlaten huizen en fabrieken van de stad.
Statten in Lissabon

3. Statten in Lissabon

Lissabon, ook wel de witte stad genoemd, zou gesticht zijn door Odysseus. Deze Portugese hoofdstad gelegen aan een schitterende baai staat bekend om de uitgebreide graffiti die terug te zien is in het straatbeeld. De gemeente huurt zelf kunstenaars in om gebouwen in de stad onder te spuiten met graffiti. Het zorgt echt voor een verbluffend resultaat!

Tip: Parque das Nacoes is een overblijfsel van de Wereldtentoonstelling die in 1998 in Lissabon werd gehouden en huist het grootste aquarium van Europa.
Vamos à praia in Lagos

4. Vamos à praia in Lagos

Aan de kust liggen een aantal prachtige zandstranden gelegen in kleine baaitjes omgeven door grote rode of goudgele rotsen. Wanneer je hier je handoekje neerlegt en om je heen kijkt waan je jezelf in een paradijs op aarde. Mocht je geluk hebben kun je hier zelfs een school dolfijnen voorbij zien zwemmen.

Tip: Tussen de indrukwekkende rotspartijen bevinden zich stille inhammen waar je met een beetje geluk een privéstrandje kunt vinden.
Fissa in Albufeira

5. Fissa in Albufeira

Het kleine vissersdorpje Albufeira is uitgegroeid tot één van de populairste vakantiebestemmingen voor jongeren. Dit komt door de ideale balans tussen lekker weer, een prachtige omgeving en de uitgaansgelegenheden aan de Strip, waar je kunt doorfeesten tot in de vroege uurtjes. Feest gegarandeerd dus!

Tip: De zee bij Albufeira staat bekend om de dolfijnen die er zwemmen. Informeer bij het VVV naar de mogelijkheden om een middagje dolfijnen te spotten vanaf een plezierboot.
Tussenstop in Madrid

6. Tussenstop in Madrid

De hoofdstad van Spanje waarvan men zegt dat het een van de levendigste steden ter wereld is. Madrid heeft meer barretjes dan welke stad dan ook, waar er wordt doorgefeest tot laat in de ochtend. Hier is het dag en nacht druk, met uitzondering van de namiddag wanneer de Spanjaarden hun ‘siësta’ houden, en veel winkels maar ook musea gesloten zijn.

Tip: San Ginés. Dé plek om te genieten van Madrid’s beroemdste ontbijt; chocolate con churros. 24 uur per dag open.