Roadtrip in Spanje
Terug naar roadtrips

Vlag Spanje Roadtrip in Spanje

Zon, zee en een sangria in je hand, op het strand liggen en genieten na een lange nacht stappen. Het is zeker iets waar Spanje bekend omstaat. Met badplaatsen als Salou en Lloret de Mar kun je hier als feestganger prima vertoeven. Aan de andere kant heb je er steden als Barcelona en Valencia, waar je de authentieke Spaanse cultuur kunt ervaren, zoals het stierenvechten en tapas eten in echte Spaanse barretjes. Spanje zou Spanje niet zijn, als er geen tapas was.

Over deze route

Lengte
km
Avontuurlijk
Kosten
Cultuur
Natuur
San Fermin in Pamplona

1. San Fermin in Pamplona

De San Fermínfeesten zijn de jaarlijks terugkerende feesten in Pamplona. Tijdens deze dagen staan de nauwe straatjes 24 uur per dag vol met feestgangers. In de ochtend kun je over de houten omheining langs de kant van de straat klimmen en deelnemen aan het stierenrennen. Als de stieren komen zorg dat je niet te vroeg de hekken weer opklimt, want de politie duwt je terug.

Tip: Het stierenrennen begint elke dag rond 07.00 uur, maar je zult vroeger op moeten staan wil je een goed plekje bemachtigen.
Voetbalhistorie in Madrid

2. Voetbalhistorie in Madrid

Het enorme Santiago Bernabéu voetbalstadion van voetbalclub Real Madrid moet je gezien hebben. Voor ongeveer 15 euro krijg je een rondleiding, met een kijkje vanaf het dak van het stadion op het veld. Daarna bezoek je de kleedkamers, spelerstunnel en natuurlijk het veld zelf.

Tip: In de namiddag is het in Spanje ‘siësta’ en zijn veel winkels en musea gesloten.
Stierengevechten in Valencia

3. Stierengevechten in Valencia

Na Madrid is Valencia de grootste stad van Spanje en staat bekend als de geboorteplaats van de paella. Deze stad is een echte toeristische trekpleister en in de zomermaanden zitten de terrasjes dan ook lekker vol met zowel de lokale Spaanse bevolking als toeristen, die genieten van het heerlijke eten en koude sangria.

Tip: Voor een avondje stierengevechten ga naar Plaza de Toros, entree vanaf 10 euro.
Paella eten in Salou

4. Paella eten in Salou

Dit typische Spaanse visgerecht kan het beste gegeten worden in een restaurantje aan de kust. In Spanje is de bereiding van paella van oudsher een sociale zondagmiddag-gebeurtenis, veelal klaargemaakt door de mannelijke leden van de familie. Een goede bodem voor een avondje flink stappen, want Salou is fiësta!

Tip: Kies voor de Paella marinera bij restautant La Goleta.
Scootertjes huren in Barcelona

5. Scootertjes huren in Barcelona

Barcelona is naast Madrid de place to be in Spanje! De beste manier om deze heuvelachtige stad te ontdekken en het meeste uit je dag te halen is op een scooter. Wanneer je de tijd hebt kun je de scooters voor meerdere dagen huren en op een leuke manier, niet alleen Barcelona, maar de hele Costa Brava ontdekken.

Tip: Je huurt al een scooter voor 35 euro per dag, maar let op met het drukke verkeer in de nauwe straten van de stad.
Party in Lloret de Mar

6. Party in Lloret de Mar

Een van de meest bekende party oorden in Europa en een standaard feestbestemming voor veel Nederlanders. Een ware beproeving voor je lever, want de feestjes gaan dag en nacht door, met bekende dj’s van over de hele wereld. Naast barretjes en clubs heeft Lloret een prachtig langgerekt strand en zijn er genoeg attracties om jezelf ook overdag te vermaken!

Tip: Boek een catamaran boottocht voor een relaxt dagje op het water varen en snorkelen inclusief onbeperkt eten en drinken.