Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Voorafgaand aan de huurperiode

In Nieuwegein zit ons kantoor en haal je jouw huurvoertuig op bij onze balie. In de andere steden haal je het voertuig op bij de K&R parkeerplaats van een treinstation. Op deze pick-up points is geen fysiek kantoor of balie aanwezig. Op de afgesproken tijdstippen is een GoRoadtrip medewerker aanwezig om jouw huurvoertuig uit te geven of in te nemen. Check alle locaties.

De huurprijs is inclusief BTW, schadeverzekering, inzittendenverzekering, extra bestuurders en pechhulp. De huurprijs is exclusief borg, brandstof en eventuele extra opties en extra kilometers. Geen verassingen achteraf dus.

Standaard zijn er voor onze personenbussen en campers 200 vrije kilometers inbegrepen per huurdag. Voor elke extra gereden kilometer in een personenbus betaal je bij ons €0,21. Ga je veel rijden? Het is tevens mogelijk om een personenbus 100% kilometervrij te huren! Voor campers geldt €0,24 extra per kilometer.

Ja, naast de betaling van de huur vragen wij €500,- borg per busje. Ook als je het eigen risico hebt verlaagd blijft de borg €500,-. Voor een camperbus vragen wij €1000,- borg. De borg wordt binnen een week na het inleveren van het voertuig weer teruggestort op de rekening waar deze mee betaald is.

Je kunt bij ons een personenbus huren en besturen vanaf 18 jaar. Zonder toeslagen of rijbewijs restricties. Iedereen is welkom om te huren! Voor onze camperbussen geldt een minimale leeftijd van 23 jaar.

Extra bestuurders zijn inbegrepen in de prijs. Iedereen van jouw reisgezelschap met een geldig rijbewijs mag in het gehuurde voertuig rijden en is automatisch verzekerd.

Om je boeking definitief te maken vragen we een aanbetaling van 20% over het totaalbedrag. Deze aanbetaling betaal je meteen na het boeken met iDeal. De resterende 80% huur en de €500,- euro borg dient minimaal 7 dagen voor vertrek betaald te zijn.

In alle voertuigen uit onze huurvloot mag worden gereden met een geldig rijbewijs B. Het is ook mogelijk om met een buitenlands rijbewijs te huren. Zo lang deze geldig is volgens de Nederlandse wetgeving.

Boeken doe je hier. Wanneer je de boeking hebt afgerond, wordt deze uiterlijk de eerstvolgende werkdag in behandeling genomen en ontvang je de huurovereenkomst. Gaat er iets mis tijdens de boeking? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Het is niet mogelijk om bij onze pick-up points of kantoorvestiging de eigen auto te parkeren.

In verband met een dagelijks wisselende planning kunnen wij helaas geen kenteken voorafgaand aan de huurperiode verstrekken.

Tijdens je reis

Ondanks ons zorgvuldig onderhoud kan er onderweg altijd iets gebeuren. Op al onze huurvoertuigen is een ANWB pechhulpverzekering inclusief vervangend vervoer afgesloten. Het noodnummer en de procedure staat beschreven op het infoblad die in het voertuig aanwezig is. Indien het voertuig gerepareerd kan worden dien je maximaal 48 uur te wachten. Let op: Indien jullie vervangend vervoer nodig hebben in het buitenland in verband met pech, kan om een creditcard gevraagd worden. Schade veroorzaakt door een aanrijding valt niet onder de ANWB dekking.

Al onze voertuigen zijn standaard verzekerd met een schadeverzekering. Voor onze personenbussen geldt een eigen risico van €850,- euro per schadegeval. Het eigen risico kun je nog verlagen naar €325,- euro per gebeurtenis. Voor onze camperbussen geldt een eigen risico van €1.500,- euro per schadegeval. Dit eigen risico kun je niet verlagen.

Ja, en deze inzittendenverzekering is inbegrepen in de prijs. Dit geldt voor alle voertuigen die je bij ons huurt. Met deze aanvullende verzekering zijn jij en je mede-passagiers verzekerd voor de financiële gevolgen van een verkeersongeluk.

Dit zijn op alfabetische volgorde de volgende landen: Albanië, Andorra, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische Eilanden, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Hongarije, Macedonië, Madeira, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechische Republiek, Vaticaanstad, Zweden en Zwitserland.

Voor alle milieustickers of vignetten draag jij als huurder zelf de verantwoordelijkheid voor de aanschaf er van conform de lokale regelgeving. Het is mogelijk om via ons een autoweg vignet voor Oostenrijk of Zwitserland te bestellen bij de huur van jouw voertuig. Let op dat sommige Europese steden, zoals London, eisen dat je het voertuig vooraf aanmeldt voordat je een milieuzone inrijdt.

Indien een aanrijding heeft plaatsgevonden waarbij een tegenpartij is betrokken dient er een Europees Schade Aangifte Formulier te worden ingevuld. Maak daarnaast ook altijd foto’s van de schade(s) en de situatie. Dit SAF formulier ligt in het dashboardkastje van je huurvoertuig. Niemand vertrekt voordat er een volledig ingevuld schade aangifte formulier is ingevuld. Alle 15 secties dienen leesbaar te zijn ingevuld, getekend en ondertekend door beide partijen.

Daarna geldt (ook van toepassing bij eenzijdige schade); stel GoRoadtrip zo snel mogelijk op de hoogte van het schadegeval. Bij terugkomst dient het volledige ingevulde SAF formulier overhandigd te worden aan een GoRoadtrip medewerker.

Indien jullie niet verder kunnen rijden met het gehuurde voertuig regelt de verzekeraar dat jij en je reisgezelschap thuis kunnen komen.

Bij je gehuurde bus of camper krijg je een kopie van het kentekenbewijs, verzekeringsbewijs en één autosleutel mee. Het originele kentekenbewijs en de reservesleutel blijven in het bezit van GoRoadtrip.

Na je reis

Je ontvangt jouw resterende borg binnen 7 dagen na het inleveren van je huurvoertuig terug op je rekening. In geval van schade of vies/niet afgetankt inleveren kunnen wij (een deel van) je borg inhouden.

Voor de in- en uitname van onze huurvoertuigen hebben wij een eigen unieke conditionreport app ontwikkeld. Samen met een GoRoadtrip medewerker controleer je het voertuig en worden eventuele schades aangegeven in de app. Vervolgens zet onze medewerker het gehele voertuig op de foto. Het conditionreport, inclusief de foto’s worden dan direct naar je toe gemaild. De foto’s die worden genomen bij het ophalen en inleveren zijn haarscherp en worden vanaf dezelfde positie genomen. Zo zal er nooit twijfel zijn over nieuwe of reeds aanwezige schades gedurende de huurperiode.

Met onze personenbusjes en campers rijd je 200 kilometer vrij per dag. Extra kilometers kosten voor personenbusjes €0,21 per kilometer en voor een camper €0,24 per kilometer. Bijvoorbeeld: huur je voor 10 dagen een 9-persoonsbusje dan krijg je 2.000 vrije kilometers. Rijd je in deze 10 dagen in totaal 2.100 kilometers, dan houden wij (2.100-2.000)*0,21 = € 21,- in van jouw borg. Rijd je minder dan 2.000 kilometer dan worden er natuurlijk geen kosten in rekening gebracht. Het verrekende bedrag vind je in de eindfactuur terug, die je ongeveer een week na inleveren van het voertuig per e-mail ontvangt. Huur je kilometervrij, dan mag je zo veel touren als je wilt en brengen wij in geen geval kosten voor extra kilometers in rekening gedurende jouw huurperiode.

Wanneer er een verkeersboete bij ons binnenkomt zullen wij deze betalen, verwerken en doorsturen naar de desbetreffende hoofdboeker. Het bedrag van de boete inclusief €15,- administratiekosten dient na versturen binnen 5 werkdagen betaald te worden. Houdt er rekening mee dat in geval van buitenlandse boetes het kan voorkomen dat een boete pas maanden later binnenkomt.

Annuleren

Je kunt je boeking tot 24 uur voor vertrek kosteloos annuleren. Een annulering dient schriftelijk te worden gedaan. Je kunt hiervoor contact met ons op nemen via info@goroadtrip.nl. Telefonisch annuleren is niet mogelijk. Het uitblijven van een betaling geldt niet als annulering.

Je kunt tot 24 uur voor vertrek kosteloos annuleren. Daarna belasten wij de hele huursom door.

Klantenservice

Je kunt ons 24/7 bereiken door een e-mail te sturen naar info@goroadtrip.nl of het contactformulier in te vullen. Wil je telefonisch contact met ons op nemen, dan kun je ons bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 – 18.00 uur op (+31) 85 004 33 24.  Zaterdag en zondag zijn wij op afspraak geopend. Pech onderweg? Volg de instructies op het infoblad dat in het voertuig aanwezig is.