Aap die banaan eet

Tips voor je bucketlist 2.0

Blog / 19 juni 2020

Dit is deel 2 van de Roadtrip bucket list. Een lijst van steden, evenementen of festivals in Europa die je een keer gezien of meegemaakt moet hebben in je leven. Help jij ons mee om de lijst uit te breiden? Oja en we zijn ook benieuwd naar jullie ervaringen natuurlijk!

6. Pripyat en de verlaten kernreactor in Tsjernobyl / Oekraïne

Vanuit Kiev is het ongeveer 2 uur rijden naar de exclusion zone. Een excursie naar de spookstad Pripjat en de reactor van Tsjernobyl is een fantastische ervaring en een grote geschiedenisles. Struin langs de verlaten gebouwen en waan jezelf in oude sovjet tijden. Hoeveel meer avontuur wil je hebben?

7. Nightclubs Berlijn

De hoofdstad van Duitsland staat bekend om zijn hippe nachtleven en underground techno scene. Uitgaan in Berlijn is niet duur en sluitingstijden kennen ze niet. De meeste bekende en tevens meest exclusieve club is de Berghain. Houd rekening met lange wachtrijen en kleed je volgens de dresscode. Eenmaal binnen heb je de avond en ochtend van je leven

8. Auswitch Krakau

Het sprookjesachtige en gezellige Krakau heeft twee gezichten. Het is dè studentenstad van Polen met vele clubs en barretjes. Aan de andere kant is er de 2e wereldoorlog die zijn sporen heeft nagelaten in de stad en haar omgeving. Vanaf Krakau rijden er bussen naar de oude concentratiekampen Auswitch en Birkenau. Bereid je voor op een heftige ervaring die zeker de moeite waard zal zijn.

9. Oktoberfest München

De stad die bekend staat om de jaarlijkse oktoberfesten is een van de gezelligste steden van Duitsland. De Münchenaren zijn namelijk echte levensgenieters en dat is terug te zien aan de vele sfeervolle biergartens. Verder is het nachtleven berucht en uitgaan in deze stad is een absolute aanrader! Ben je van plan om het Oktoberfest te bezoeken reserveer op tijd je tafel en je hotel of airbnb! De meeste tenten kun je alleen per post en in het Duits aanschrijven. Gooi je charmes in de strijd!

10. Aapjes kijken in Gibraltar

Gibraltar is een stukje Engeland in het zuiden van Spanje. Hier maak je kennis met de enige apen die in Europa in het wild leven. Tip neem geen losse kostbaarheden zoals petten of zonnebrillen mee. Deze aapjes zijn namelijk erg brutaal. Een trosje bananen aan de andere kant is dan weer garantie voor gekkigheid!

Kun je niet wachten om op roadtrip te gaan?

Met een bus, camper of auto van GoRoadtrip ga je zorgeloos de weg op voor een onvergetelijke vakantie!

  • Huren vanaf 18 jaar
  • Ophaalpunten in heel Nederland
  • Gratis extra bestuurders
  • Gratis inzittendenverzekering
  • Pechhulp in heel Europa
  • Tot 24 uur voor vertrek kosteloos annuleren
  • Ook kilometervrij

Bekijk onze bussen