Tomatenfeest in Spanje

Tips voor je bucketlist

Blog / 12 april 2020

Voor een geslaagde Roadtrip is een bucketlist onmisbaar. Je kunt hier niet vroeg genoeg mee beginnen. Een beetje van Google, een beetje van jezelf en een beetje van GoRoadtrip. Check hieronder de Roadtrip bucket list van onze redactie.

1. Eiffeltoren Parijs

Aan de Zuidoost kan van toren ligt een rustige straat (Avenue de Lowendal) met parkeerplekken. Busje parkeren, een statafel uitklappen en de borrel met uitzicht op de Eiffel toren kan beginnen!

2. Portproeverij crawl Porto

Vila Nova de Gaia heet de wijk aan de overkant van de Douro rivier. Hier zijn de traditionele porthuizen gevestigd en kun je naar hartenlust port proeven. Voor een meer authentieke ervaring laat de huizen aan de boulevard met rust en loop een stukje de heuvel op. Bij deze rustigere huizen is de rondleiding en het proeven vaak gratis.

3. San Fermin feesten Pamplona

Ieder jaar van 6 tot en met 14 juli staat het Spaanse dorpje Pamplona in het teken van de Sanfermines. Dag en nacht staan de straten vol met feestende locals en toeristen. ’s Ochtends om 07.00 uur begint het stierenrennen. Honderden deelnemers klimmen over de balustrades en rennen voor 6 vechtstieren uit door de straten van het centrum van Pamplona. Wil je deelnemen; zorg dan dat je geheel in het wit gekleed bent, en met een rode zakdoek om 06:00 op de route staat. Aanmelden is niet nodig. Gewoon op tijd aanwezig zijn en over de hekken klimmen. Ben voorzichtig!

4. Tomatenfeest – Spanje  

‘La Tomatina’ zoals het heet vindt plaats in Buñol op de laatste woensdag van augustus. Onderdeel van het feest is het tomaten gooien. Na een uur lang totale chaos sta je kniehoog in de roden smurrie en is het voorbij, en begint de grote schoonmaak. Vroeger was het feest vrij toegankelijk, maar tegenwoordig dien je een entreekaart te bemachtigen.

5. Sziget festival in Budapest  

Ik hoor je denken; now we’re talking! Zeven dagen lang, 450.000 feestende mensen afkomstig van over de hele wereld en 60 podiums met optredens van 1000 verschillende bandjes. Het Sziget festival is een echte must, en goed te combineren met een bezoek aan de stad Budapest. 

Heb jij een toevoeging of wil je jouw eigen bucket list delen? Sharing is caring!  

Kun je niet wachten om op roadtrip te gaan?

Met een bus, camper of auto van GoRoadtrip ga je zorgeloos de weg op voor een onvergetelijke vakantie!

  • Huren vanaf 18 jaar
  • Ophaalpunten in heel Nederland
  • Gratis extra bestuurders
  • Gratis inzittendenverzekering
  • Pechhulp in heel Europa
  • Tot 24 uur voor vertrek kosteloos annuleren
  • Ook kilometervrij

Bekijk onze bussen