Alles wat je moet weten over het invullen van een schadeformulier

Schade & Europees schadeformulier invullen

Blog / 17 mei 2020

Oh nee! Er is een ongelukje gebeurd. Je keek niet goed in je spiegels bij het inparkeren of iemand gaf jullie geen voorrang op het kruispunt.


In geval van eenzijdige schade. Dat wil zeggen alle gevallen waarbij geen tegenpartij is betrokken. Heel erg balen! Neem contact op met de klantenservice om de schade te melden en eventuele vervolgstappen te bespreken.

In geval van schade waarbij een tegenpartij is betrokken. Dan ben je altijd verplicht om samen met de tegenpartij een Europees Schade Aangifte Formulier in te vullen en te ondertekenen. Dit formulier dien je zo snel mogelijk bij ons in te leveren.

Je kunt het Europese schade aangifte formulier hier downloaden.

Invullen van het schadeformulier

De voorzijde van het schadeformulier

Op de voorzijde van het schadeformulier zie je de cijfers 1 t/m 15. De vragen 1 t/m 5 gaan over het schadegeval zelf.

Voordat je vraag 6 t/m 9 invult bespreek duidelijk met de tegenpartij wie zijn gegevens onder voertuig A invult, en wie onder voertuig B. Het maakt niet uit wie auto A of B invult, als je maar goed onthoudt wie wat is.

Sectie 10 t/m 13 gaan over de situatie waarin de aanrijding of schade plaatsvond, hierbij maak je gebruik van de tekening. De ruimte bij vraag 14 kun je gebruiken voor opmerkingen waarvoor je ergens anders geen plek meer had. Bij sectie 15 dienen beide partijen een handtekening te zetten.

Tip 1: Maak eerst een proeftekening zodat je de situatieschets zo duidelijk mogelijk maakt.

Tip 2: Foto’s maken! Zorg dat je scherpe foto’s maakt van de schade(s), alle betrokken voertuigen, de tegenpartij, de situatie en omgeving en van het ingevulde schade aangifte formulier.

Tip 3: Als er een discussie ontstaat tussen u en de tegenpartij tijdens het invullen van het schadeformulier en u bent het niet eens met hetgeen de tegenpartij op het formulier vermeldt, zet dan NIET uw handtekening op het formulier!!

De achterzijde van het schadeformulier

Het invullen van de achterzijde van het schadeformulier wordt vaak vergeten door verzekerden. Toch is het erg belangrijk voor de verzekeringmaatschappij dat de achterzijde wordt ingevuld. Het invullen van de achterzijde kunt u rustig thuis doen. Hier heeft u de tegenpartij niet voor nodig.

Mocht je geen geprint schadeformulier hebben, vul dan een digitaal schade formulier in. Deze is te vinden op www.mobielschademelden.nl.

Let op!! Vul altijd een schade aangifte formulier in! En doe dit volledig! Bij het ontbreken van zo een formulier word je als huurder aansprakelijk gesteld voor alle schade.

Kun je niet wachten om op roadtrip te gaan?

Met een bus, camper of auto van GoRoadtrip ga je zorgeloos de weg op voor een onvergetelijke vakantie!

  • Huren vanaf 18 jaar
  • Ophaalpunten in heel Nederland
  • Gratis extra bestuurders
  • Gratis inzittendenverzekering
  • Pechhulp in heel Europa
  • Tot 24 uur voor vertrek kosteloos annuleren
  • Ook kilometervrij

Bekijk onze bussen