Blog over de voordelen van kamperen

Hostels of kamperen?

Blog / 25 juli 2020

Niet geheel onbelangrijk zijn natuurlijk de accommodaties waar je tijdens je Roadtrip overnacht. Wij hebben voor jullie de voor- en nadelen op een rijtje gezet van kamperen versus hostels, om te helpen met het maken een weloverwogen keuze. 

Kruipen jullie gezellig tegen elkaar in een winderig tentje of delen jullie een slaapzaal met snurkende hostelgasten? Of zijn dit slechts de vooroordelen die veel mensen hebben als het gaat over kamperen versus hostels. Lees snel verder. 

Kamperen 

We beginnen met kamperen omdat dit traditioneel de eerste keus van overnachten is voor veel roadtrippers. Over het algemeen is kamperen goedkoper dan overnachten in een hostel. Een goede manier om het reisbudget omlaag te krijgen dus. Ook ben je veel buiten en heb je de vrijheid om bijvoorbeeld lekker te bbq’en of een balletje te trappen. Lees dit artikel over kampeertips. 

Wildkamperen

Wil je echt low budget gaan dan kun je overwegen om een nachtje te gaan wildkamperen. Check per land wat de regels zijn omtrent wildkamperen. In Scandinavische landen is het overal toegestaan, maar in bijvoorbeeld Frankrijk mag het alleen met toestemming van de landeigenaar. Maar overal geldt; respecteer de natuur en laat niks (geen afval) achter. 

Glamping 

Wil je meer comfort zoals bijvoorbeeld een bed met matras, kies dan voor een Glamping. Let op dat je tijdig reserveert gezien het aanbod ten opzichte van normale campings beperkt is.

Hostels 

Het grote voordeel, naast een bed met matras, is de mogelijkheid om makkelijk nieuwe mensen te leren kennen. Het ijs is snel gebroken en voor je het weet word je bedolven met goeie tips over musea in de buurt of de beste restaurants en barretjes. Ook het hostel personeel, een soort local guides, zijn vaak niet op hun mondje gevallen en helpen jullie maar al te graag op weg. 

Verder is het goed om vooraf een paar recensies te checken om te weten in wat voor type hostel je terecht komt. Is het een partyhostel met inhouse bar of is het een hostel inclusief groepsyoga om 8 uur ’s ochtends. Oh en vergeet jullie oordoppen en slippers niet in te pakken! 😉 

Kun je niet wachten om op roadtrip te gaan?

Met een bus, camper of auto van GoRoadtrip ga je zorgeloos de weg op voor een onvergetelijke vakantie!

  • Huren vanaf 18 jaar
  • Ophaalpunten in heel Nederland
  • Gratis extra bestuurders
  • Gratis inzittendenverzekering
  • Pechhulp in heel Europa
  • Tot 24 uur voor vertrek kosteloos annuleren
  • Ook kilometervrij

Bekijk onze bussen