Roadtrip in Engeland
Terug naar roadtrips

Vlag Engeland Roadtrip in Engeland

Deze Roadtrip door Engeland brengt je langs bruisende wereldsteden en prehistorische dorpjes. Dompel jezelf onder in de Britse cultuur met een bezoek aan de mythische Stonehenge. Party hard in de hippe wijken van Londen, Manchester en Newcastle. Onderweg geniet je van de uitgestrektheid van het platte land, prachtige stranden en idyllische meren. Een Roadtrip door Engeland is echt voor ieder type roadtripper een geweldig avontuur!

Over deze route

Lengte
2.064 km
Avontuur
Kosten
Cultuur
Natuur
Pub crawl in de Londense wijk Shoreditch

1. Pub crawl in de Londense wijk Shoreditch

In de jaren 70 was het een hippiebolwerk en dat is heel goed terug te zien aan de street art. Nu staat Shoreditch te boek als de meest bekende uitgaanswijk van London met honderden pubs, barretjes en clubs. Waan je in Berlijnse sferen tussen de hippe uitbundige feestgangers.

Tip: Een georganiseerde pub crawl kost al snel £25, maar er zijn ook genoeg gratis tours.
Britse historie in Stonehenge

2. Britse historie in Stonehenge

Ontrafelen jij samen met je vrienden de geheimen van dit mysterieuze monument? Stonehenge spreekt al eeuwen tot de verbeelding voor veel reizigers van over de hele wereld. Historici schatten de oorsprong tussen 2000 en 3000 voor christus. Het dorpje inclusief museum ligt op ongeveer anderhalfuur rijden van Londen en is een startpunt van je trip door Engeland.

Tip: Kies voor de audiogids en neem je tijd om lekker rond te slenteren.
Cocktailworkshop in Manchester

3. Cocktailworkshop in Manchester

Manchester is helemaal hot en happening! Deze op het eerste oog grauwe industriestad staat namelijk bomvol musea, pubs met live muziek & eigen gebrouwd bier en geheime ondergrondse gin bars. Onze expert tip is om een cocktailworkshop te boeken waarbij je wordt ondergedompeld in de geschiedenis van de jeneverbes en al het lekkers wat daar uit voort komt.

Tip: Niet zo een cocktail fan? Een bezoek aan het beroemde Old Trafford is de moeite!
Zeilen in Windermere

4. Zeilen in Windermere

Lake Windermere is het grootste meer van Engeland. Voor de echte outdoor fanaten is hier genoeg om je hart aan op te halen. Als je zin hebt in een avontuur op het water of een roadtrip door de bergen, dan is dit de plek waar je moet zijn. Denk aan flyboarding, zeilen, bootje huren, kanoën en waterskiën. Niet slecht toch!

Tip: Boek je watersport activiteiten ruim van te voren.
Griezel walking tour in Newcastle

5. Griezel walking tour in Newcastle

Meet the Geordies! Newcastle is een gezellige en bruisende studentenstad in het Noorden van Engeland. Vroeger berucht om de gangsters en criminelen die er actief waren. Om de stad en haar duistere verleden beter te leren kennen is een free walking tour inclusief leuke anekdotes langs alle historische gebouwen een aanrader.

Tip: Niet vergeten om de gids te 'tippen'.