Roadtrip in Scandinavië
Terug naar roadtrips

Vlag Scandinavië Roadtrip in Scandinavië

Een van onze persoonlijke favorieten is een roadtrip naar scandinavie. Deze reis brengt je in contact met de Deense vikingen cultuur, langs sprookjesachtige Zweedse meren en imposante Noorse Fjorden. Prachtige bossen, meren, uitgestrekte autowegen en tegelijkertijd ultra hippe steden inclusief uitgaansleven. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Zorg dat je niet alle overnachtingen van te voren boekt, want een keer of twee wildkamperen hoort er ook bij (en is toegestaan). Even back to basics. Avontuur gegarandeerd!

Over deze route

Lengte
4.149 km
Avontuurlijk
Kosten
Cultuur
Natuur
Sight-seeing in Kopenhagen

1. Sight-seeing in Kopenhagen

Kopenhagen is een hippe, kleurrijke stad en ideaal beginpunt van je Scandinavische reis. Shoppen, lekker visje eten en een dagje sight-seeing. We raden aan om gelijk bij aankomst de Copenhagen card aan te schaffen, waarmee je gratis reist met het OV. Ook is het je entreebewijs voor musea en de Karlsberg brouwerij. Loop daarna nog eens langs de TorvehallerneKBH voor typische Deense lekkernijen.

Tip: Met de Copenhagen card maak je een gratis rondvaart langs allerlei highlights.
Elanden aaien in Malmö

2. Elanden aaien in Malmö

Next stop is Zweden. Onderweg stop je bij het Smålandet Moose Safaripark voor een ware eland safari! Als je geluk hebt spot je er eentje in het wild en anders is het tijdens deze safari hoe dan ook raak. Ze komen zelfs naar jou toe voor een kennismakingsknuffel. Na afloop in de buurt lekker je tentje opzetten, een kampvuurtje aansteken en een visje of stuk vlees op de BBQ.

Tip: Ontdek de groenste stad ter wereld Malmö bij voorkeur met de fiets.
Fika in Göteborg

3. Fika in Göteborg

De grootste studentenstad van Zweden is een verplichte stop tijdens je route. Mooie natuur, parken en grachten afgewisseld met veel gezellige feestbarretjes en restaurantjes. In deze stad vind je de beste plekken voor een Fika, een typisch Zweedse traditie; koffie met een punt taart of een kaneelbroodje. Genieten!!

Tip: Haga is de beste wijk in Göteborg om een fika te houden. Ben er op tijd bij!
Sprookjesachtig Stockholm

4. Sprookjesachtig Stockholm

Hipper dan Berlijn of New York? Sommige vinden van wel. Only one way to find out. De Zweedse hoofdstad Stockholm bestaat uit veertien eilanden, elk met een hele eigen vibe. Verdwaal in de charmante straatjes met hippe restaurants, boetiekjes en kunstgalerijen. Winkelen, een museumpje pakken (het ABBA museum is een aanrader) en op tijd stoppen voor een terrasje. Enjoy de relaxte levensstijl van de locals.

Tip: Boek een walking tour door het oude centrum.
Ontdek Oslo

5. Ontdek Oslo

Niet de meest budgetvriendelijke bestemming, maar dat weet je als je voor Scandinavië kiest. Toch hoeft Oslo niet je persoonlijke faillissement te betekenen. Een hike door de parken of een cruise langs de Oslo Fjorden zijn portemonnee-vriendelijke activiteiten. En na een avondje studentenbarretjes overnachten in een hostel.

Tip: Een cruise langs de eilanden en Oslofjorden kan met je Ruter OV-kaartje.
Vissoep eten in Bergen

6. Vissoep eten in Bergen

Eindig je Roadtrip in het Noorse Bergen. De vroegere hoofdstad van Noorwegen. Deze prachtig kleurrijke stad is een waar openlucht museum en walhala voor iedere Instagrammer. Lekker rondslenteren, een visje kopen op de Fisketorget vismarkt en vergeet niet de Fløibanen kabelbaan te nemen. Met een kabelspoorbaan word je tot de top van de Fløyen berg getakeld, die 320 meter boven waterspiegel uitsteekt. Weer een Insta pareltje gegarandeerd!

Tip: Op de top zit een heerlijk visrestaurant met panorama view tijdens het dineren.