Blog over de juiste verzekering bij je huurauto

Alles over verzekeringen

Blog / 12 februari 2020

Volgens mij kent iedereen wel de horrorverhalen over autoverhuurders die je onnodige verzekeringen aansmeren en schades proberen in de schoenen te schuiven die bij vertrek al aanwezig waren.

Dat valt in de praktijk gelukkig reuze mee allemaal. Lees hieronder onze expert tips & tricks over verzekeringen .

Inzittendenverzekering

Hiermee verzeker je jezelf en je passagiers voor de financiële gevolgen van een verkeersongeluk, bijvoorbeeld bij letselschade of invaliditeit.

Dit is vooral belangrijk wanneer jij of iemand anders uit jouw groep als bestuurder zelf een ongeluk veroorzaakt. Via de inzittendenverzekering kun je dan een groot deel van die schade verhalen.

Via GoRoadtrip huur je altijd inclusief gratis inzittendenverzekering.

Schadeverzekering

Al onze voertuigen zijn All-risk verzekerd met een standaard eigen risico van €750,- per schadegeval. Dit betekent dat er in geval van schade, diefstal of erger maximaal het eigen risico van €750,- in rekening wordt gebracht.

Het is niet mogelijk om het volledige eigen risico af te kopen. Wel kun je ervoor kiezen om het eigen risico te verlagen naar €275,- per schadegeval tegen betaling van €8,- per dag.

PS Bij GoRoadtrip zetten wij het gehele voertuig bij het ophalen- en inleveren op foto. Deze foto’s ontvang jij ook in de mail. Zo hebben wij dus nooit discussie over schades.

Eigen risico

Het eigen risico is het maximumbedrag dat je moet betalen per schadegeval. Is de schade lager dan je eigen risico dan betaal je minder. Onder het eigen risico vallen alle niet-verhaalbare schades die zijn ontstaan tijdens jouw huurperiode. Dus ook een sterretje in de voorruit of een lekke band. Mocht de schade verhaalbaar zijn op een tegenpartij dan betaal je uiteraard niets.

Het standaard eigen risico bij GoRoadtrip is €750 en het verlaagd eigen risico €275. Dit geldt voor al onze huurvoertuigen.

Diefstal

Now it gets tricky. Niet alle verhuurders hebben diefstal gedekt onder het eigen risico. Soms moet je hiervoor een aparte verzekering afsluiten. Vaak worden ook bepaalde landen uitgesloten van de dekking.

Bij GoRoadtrip valt diefstal onder je eigen risico en dit geldt voor alle landen naar waar je mag reizen met onze huurvoertuigen. Check de veelgestelde vragen pagina voor de complete lijst.

Aanvullende verzekeringen

Nu je hebt uitgevogeld hoe je in de basis bent verzekerd weet ook hoe jij jezelf aanvullend kunt verzekeren. Wat zijn je opties? En is het wel nodig? Pas op dat je geen onnodige dubbele verzekeringen afsluit.

Wij houden het overzichtelijk voor je. Er zijn twee opties om jezelf aanvullende te verzekeren:

  • Verlaag je eigen risico van €750 naar €275 per schadegeval.
  • De Banden- en Ruitverzekering. Schade aan banden en ruiten vallen niet meer onder het eigen risico en de kosten voor een nieuwe band of raam zijn volledig gedekt.

Zo ga je onbezorgd de weg op..

Kun je niet wachten om op roadtrip te gaan?

Met een bus, camper of auto van GoRoadtrip ga je zorgeloos de weg op voor een onvergetelijke vakantie!

  • Huren vanaf 18 jaar
  • Ophaalpunten in heel Nederland
  • Gratis extra bestuurders
  • Gratis inzittendenverzekering
  • Pechhulp in heel Europa
  • Tot 24 uur voor vertrek kosteloos annuleren
  • Ook kilometervrij

Bekijk onze bussen